30.01.2012 kl. 09.34

Parat til kamp mod vandet

KL fremlægger et udspil med 11 konkrete bud på, hvordan vi i fremtiden kan undgå store skader som følge af klimaforandringerne

KL opfordrer regeringen og Folketingets miljøudvalg til at sætte gang i arbejdet med at sikre Danmark mod oversvømmelser og andre naturkatastrofer som følge af klimaforandringerne.

For at sætte skub i tingene, kommer KL med et udspil med 11 konkrete bud på, hvordan vi i fremtiden kan beskytte os. Udspillet inddrager både indsatser på landet, i byerne og i infrastrukturen.

- Vi kan ikke vente længere, og i kommunerne er vi klar til at tage udfordringen op. Borgerne skal vide, hvad de kan forvente, og de skal føle sig trygge ved, at kommunen på trods af oversvømmelser sørger for, at der bliver bragt mad ud til kommunens ældre, og at børnene i børnehaven ikke kommer til at stå i kloakvand til knæene, siger formanden for KL’s Teknik- og Miljøudvalg Martin Damm (V).

Vandet væk fra byerne

Blandt de 11 bud foreslår KL blandt andet, at vandselskaberne skal kunne finansiere en bredere vifte af løsninger, hvor vandet ledes væk fra byerne, samt at kommunerne får mulighed for at lave primære og sekundære veje, som styres af hensyn til fremkommelighed under skybrud.

Martin Damm understreger, at indsatsen skal afspejle, at land og by hænger sammen.

- Vi kan ikke klimasikre byerne, hvis ikke der findes en løsning, der sikrer, at vandet fra åer og søer ikke løber ind i byerne og oversvømmer disse. Ligesom i byerne skal der gøres plads til vandet, og det skal styres derhen, hvor det gør mindst skade, siger han.

Blandt forslagene er etablering af vådområder på landet med det formål at opsamle vand og bruge det til markvanding.

Relaterede dokumenter

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Parat til kamp mod vandet Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger