30.01.2012 kl. 06.02

Dropper børns ulykkesforsikring

Siden nytår har de fleste kommuner droppet de kollektive børneulykkesforsikringer. Nu har forældrene ansvaret

Det er ikke længere kommunen, der skal dække udgifterne til behandling og genoptræning, hvis et barn for eksempel falder i skolegården og slår tænderne ud.

Sidste år afgjorde Indenrigs- og Sundhedsministeriet nemlig, at offentlige børneulykkesforsikringer er ulovlige. Derfor har næsten alle kommuner droppet forsikringerne fra årskiftet.

- Langt de fleste kommuner har opsagt ulykkesforsikringerne ved årsskiftet. Derfor er det vigtigt, at forældrene er opmærksomme på, om børnene er dækket i den tid, de er i daginstitutionen eller skolen, siger juridisk konsulent i KL Natalia Lehnsdal til 24timer.

Ifølge forsikringsselskabernes brancheforening Forsikring og Pension har en tredjedel af landets forældre ikke tegnet børneulykkesforsikringer.

Kommunerne vil dog stadig være erstatningspligtige, hvis det kan bevises, at skaden skete på grund af nogle forhold i skolen eller daginstitutionen, der ikke er i orden.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Dropper børns ulykkesforsikring Felter med * skal udfyldes
 
Af: Benny Nielsen
a-risk consulting
Den 30.01.2012 kl. 12:08

Det er og har altid været forældrenes ansvar at tegne forsikring

svar på: Dropper børns ulykkesforsikring

Den kommunalt tegnede kollektive børneulykkesforsikring, var i tidernes morgen tænkt som "et plaster på såret" dækning, for de børn hvor forældrene ikke havde sørget for tegning af en børneulykkesforsikring.
Når forældre husker at tegne ulykkesforsikring for deres børn under 18 år, er børnene dækket døgnet rundt - også i undervisnings- og pasningstiden. Sådan har det altid været.
For tandskader er det vel også vigtigt at fortælle, at der fortsat er fri tandbehandling af børn og unge indtil de er 18 år. Dette giver ikke nødvendigvis dækning for udgifterne til den endelige behandling på blivende tænder eller anlæg, men dog en sikkerhed for behandling indtil det 18. år.

De børn og unge som ved et ulykkestilfælde ikke er dækket af en forsikring, kan kræve erstatning for skade på tænder samt for varige mén i de rigtigt alvorlige tilfælde. Forudsætningen er dog ikke kun "at nogle forhold ikke er i orden"!
Der skal foreligge et juridisk erstatningsansvar d.v.s. at der er udvist en forsømmelse, som kan betegnes som culpøs. D.v.s. at man har handlet anderledes end en anden "meget fornuftig" person (bonus pater i juridisk sprog) ville have handlet i samme situation.

Har kommunen/institutionen ikke handlet culpøst, ydes der ingen erstatning.

Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger