26.01.2012 kl. 08.08

Tabte milliarder bogføres som et plus

Skatteministeren skal i samråd forklare, hvorfor staten bogfører eftergivet gæld som et aktiv

Skatteministeriet har opgivet at inddrive 37 milliarder kroner, som borger og virksomheder skylder det offentlige.

Alligevel bliver 24 af de 37 milliarder kroner bogført som et plus i statsregnskabet, hvilket vækker undren hos statsrevisorerne.

- Det er ikke i orden at bogføre disse restancer som et aktiv, når de i bedste fald er tvivlsomme og i værste fald er tabt for altid, siger formanden for statens revisorer Peder Larsen (SF) til Politiken.

Skatteministeriets koncerndirektør Jesper Skovhus Poulsen siger, at ministeriet følger fast praksis i opgørelsen af restancer på statsbudgettet.

- Men vi lytter naturligvis til statsrevisorerne og vil derfor nu drøfte sagen med Finansministeriet, siger han til avisen.

Minister skal i samråd

Næstformanden i Folketingets Finansudvalg Kristian Thulesen Dahl (DF) vil nu have skatteminister Thor Möger Pedersen (SF) kaldt i samråd for at få en forklaring.

- Herefter har vi så en mulighed for at bede statsrevisorerne undersøge hele restanceområdet nærmere, for det er en meget betydelig gæld, vi snakker om, og vi vil vide mere præcis, hvad ministeren mener, når han siger, at en stor del af gælden er parkeret, siger han til Politiken.

Ifølge Skatteministeriet er de 37 milliarder kroner så vanskeligt at inddrive, at de er parkeret på en særlig overvågningsliste.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Tabte milliarder bogføres som et plus Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger