25.01.2012 kl. 12.49

Stadionaftale var et nummer for smart

Horsens har fået Indenrigsministeriet på nakken på grund af en sale-and-lease-back-aftale om stadion
tekst Mads Anker

Det minder om Brixtofte.

Sådan siger byrådsmedlem i Horsens Ole Pilgaard Andersen (DF) om sagen, hvor Horsens Kommune først solgte nogle af lokalerne på Horsens Stadion til firmaet Casa og siden lejede dem tilbage.

Indenrigsministeriet har gjort det klart for Horsens Kommune, at stadionaftalen var mangelfuld.

For at godkende arrangementet - et såkaldt sale-and-lease-back - har ministeriet nemlig krævet, at Horsens Kommune deponerer 21,1 millioner kroner, hvilket svarer til værdien af lejemålet. På den måde neutraliseres de finansielle konsekvenser, oplyser Horsens Folkeblad.

Pengene står på en konto

Sagen var første punkt på byrådets dagsorden tirsdag. Borgmester Jan Trøjborg (S) erkendte, at der var sket en fejl fra kommunens side.

- Vi er blevet gjort bekendt med, at der var et problem. Det er svært at sige, om vi ville have valgt en anden løsning i dag. Det er svært at lave offentligt/privat samarbejde af den karakter, sagde Jan Trøjborg, der samtidig understregede, at pengene ikke er forsvundet ud i den blå luft. De står på en deponeringskonto og trækker renter.

Ole Pilgaard Andersen (DF) gjorde opmærksom på, at han allerede for år var mistroisk over for aftalen.

- Den minder for meget om Brixtofte. Først sælger man, og så lejer man det tilbage. Nu er vi så gennem situationen, men den kunne vi have undgået. Nu tager jeg sagen til underretning og er meget tilfreds med, at Indenrigsministeriet nu har godkendt det arrangement, sagde han.

 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Stadionaftale var et nummer for smart Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger