25.01.2012 kl. 13.17

Skrotter kontroversielt gadegebyr

Det blev kaldt erhvervsfjendtligt og korrupt, da det blev født. Nu har Køge Kommune valgt at aflive gebyret
tekst Mads Anker

Det forhadte gebyr, Køges butikker skulle betale for at bruge fortovet, må nu efter mindre et halvt år lade livet.

Ved et ekstraordinært møde tirsdag besluttede et enigt teknik- og miljøudvalg i Køge Kommune nemlig at sløjfe gebyret. Dermed skal Køges butikker ikke længere betale for at bruge fortovet foran deres butikker til skilte og udstillinger, skriver DAGBLADET Køge.

- Vi har drøftet sagen og valgt at ophæve gebyret, blandt andet fordi der har været så meget modstand mod det, og fordi forretningernes indtjening er ramt af krisen, siger formand for teknik- og miljøudvalget, Erling Larsen(S)

De forretninger, der allerede har betalt gadegebyret, vil få deres penge tilbage, fastslår udvalgsformanden.

Druknede i administration

Gadegebyret var en del af budgetforliget for 2011 og blev indført 31. august sidste år. Køge Kommune budgetterede med at skrabe 1,2 millioner kroner ind på gebyrer for vareudstillinger og skilte i kombination med de penge fra udeserveringog lignende.

Men i november havde de Konservative i Køge besluttet, at de gerne ville af med gebyret, fordi indtjeningen druknede i administrationsudgifter.

- Meningen var, at det skulle være en indtægt, der skulle dække et hul i budgettet. Men det giver ikke mening at fastholde gebyret, når vi reelt ikke får nogle penge ind på det, Lykke Outzen(K) fra teknik- og miljøudvalget.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Skrotter kontroversielt gadegebyr Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger