25.01.2012 kl. 08.58

Vil give rabat på studiegæld

Dansk Folkeparti vil give færdiguddannede 40 procent rabat på studiegæld, hvis de flytter til Udkantsdanmark
tekst Mads Anker

Dansk Folkeparti vil betale 40 procent af de studerendes studiegæld, hvis de vil flytte til en af udkanterne, når de har fået deres eksamensbevis.

- Udkantsområderne består oftest af ældre mennesker og folk på overførselsindkomst. Vi kunne godt tænke os, at også de veluddannede flytter derud, så der kan komme noget overskud i kommunekasserne, siger landdistriktsordfører Mette Hjermind Dencker (DF) til Berlingske Nyhedsbureau.

- Det her er en måde at få de mere veluddannede ud til udkantsområderne, forklarer hun.

Ligesom i Norge

Partiet har hentet inspiration fra Norge, hvor man ifølge Mette Hjermind Dencker har vendt faldende befolkningstal i udkantsområderne via lignende tiltag.

Ordføreren forklarer, at forslaget om studiegælden kun er et forslag blandt mange, Dansk Folkeparti har i støbeskeen for at komme de trængte udkanter til undsætning.

- Vi vil gerne kigge på de regionale arbejdspladser, sådan at der i hver eneste region er en satellitarbejdsplads i regionerne, siger Mette Hjermind Dencker.

- Helt overordnet handler det om, at hvis vi skal have folk til at flytte ud i udkantsområderne, så nytter det ikke noget, at vi bare taler om, at der er så dejligt ude på landet. Vi er nødt til at gøre noget konkret for at få folk derud, siger hun.

Bedre mulighed for at arbejde hjemme

Mette Hjermind Dencker nævner blandt andet regionernes miljøcentre som eksempel på noget, man kunne ændre på, da de oftest ligger inde i byerne, imens de beskæftiger sig med problemstillinger uden for byerne.

Derudover ønsker hun en bedre digital infrastruktur i landdistrikterne, så folk har nemmere ved at passe deres arbejde over internettet.

 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Vil give rabat på studiegæld Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger