25.01.2012 kl. 08.59

På tide at åbne nationalpark

Regionsråd opfordrer til en snarlig indvielse af nationalpark Skjern Å, så den lokale opbakning ikke smuldrer

Det har stor erhvervs- og udviklingsmæssig betydning, at nationalparken Skjern Å snart etableres. Derfor haster det med at få de sidste detaljer på plads, så parken kan indvies.

Det skriver Vækstforum og Regionsrådet i Region Midtjylland i et brev til miljøminister Ida Auken (SF), erhvervs- og vækstminister Ole Sohn (SF) og minister for by, bolig og landdistrikter Carsten Hansen (S).

- Der er gjort et meget stort forarbejde i Undersøgelsesprojekt Nationalpark Skjern Å, ligesom Herning og Ringkøbing-Skjern kommuner med regional støtte har arbejdet ihærdigt for at sikre et område med meget at byde på allerede fra den dag, nationalparken bliver indviet, hedder det i brevet til ministrene.

Ud over at en nationalpark vil styrke og udvikle naturen, vil den få positiv effekt på lokalsamfundet og erhvervslivet. Eksempelvis er der mulighed for naturrelateret landdistrikts- og turismeudvikling.

Behov for handling nu

Ifølge regionsrådsformand Bent Hansen (S) skal en snarlig indvielse af Nationalpark Skjern Å sikre, at den store opbakning i lokalsamfundene ikke forsvinder.

- Der er behov for handling, så det bliver synligt, at nationalparken gør en positiv forskel i området. Der er en betydelig erhvervsmæssig virketrang i området, og mange virksomheder ser positivt på mulighederne for at iværksætte projekter og aktiviteter for at udnytte potentialerne i nationalparken, siger Bent Hansen.

Ifølge det nuværende forslag vil nationalparken omfatte 24.870 hektar.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: På tide at åbne nationalpark Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger