24.01.2012 kl. 07.48

P-indtægter skal blive i kommunerne

Socialdemokraterne vil fjerne loftet over kommunernes indtægter fra parkeringsafgifter. Det glæder Københavns overborgmester

Fremover skal alle pengene fra parkeringsautomaterne ende i kommunekassen.

Den tidligere regering satte ellers et loft over kommunernes indtægter fra parkeringsafgifter, men det loft vil Socialdemokraterne nu fjerne.

- Det er kun rimeligt, at kommunerne får frihed til selv at bestemme, hvordan de vil tilrettelægge deres parkeringspolitik og byplanlægning. Her er p-afgiften et redskab, som de er afskåret fra at bruge i dag, siger den socialdemokratiske transportordfører Rasmus Prehn til Berlingske Nyhedsbureau.

Staten mister millioner

Loftet blev indført i 2011 for at forhindre kommunerne i at skrue priserne for parkering i vejret. Hvis en kommune tjener mere end 70 procent af 2007-indtægten, trækker staten penge fra det kommunale bloktilskud

Dermed står staten til at miste flere hundrede millioner kroner i indtægt, når loftet fjernes, men det bekymrer ikke Rasmus Prehn.

- Vi skal selvfølgelig se nærmere på de økonomiske detaljer, men umiddelbart tror jeg ikke, det bliver et problem at vende tilbage til den gamle lovgivning, siger ordføreren.

En skæv lov

I Københavns Kommune vil en lovændring give cirka 203 millioner p-kroner i kommunekassen. Så overborgmester Frank Jensen (S) glæder sig over forslaget fra partifællen Rasmus Prehn.

- Det er glædeligt, at han vil give kommunerne ret til at bestemme over deres egne penge. Desuden er det en skæv lov, som rammer Københavns Kommune urimeligt hårdt, siger overborgmesteren.

Ifølge overborgmesteren skal de mange millioner kroner fra parkeringsafgifterne bruges til investeringer i hovedstadens p-forhold.

- Vi havde planer om flere p-huse og underjordiske parkeringsanlæg, som vi måtte vi opgive, da vi mistede indtægterne fra parkeringen, siger Frank Jensen.

Grænser for kommunerne

I Dansk Folkeparti, der var med til at indføre loftet over p-afgifterne, ærgrer transportordfører Kim Christiansen sig over det socialdemokratiske udspil.

- Vi mener ikke, at kommunerne bare skal have fuldstændig frie rammer, for så bliver det bare en skatteskrue ligesom den kommende betalingsring, siger Kim Christiansen.

- Vi er nødt til at sætte nogle grænser for, hvordan kommunerne kan skalte og valte med parkeringspladser og parkeringsafgifter, siger han.

Rasmus Prehn frygter dog ikke, at priserne på parkering vil stige voldsomt, hvis man fjerner loftet.

- Jeg regner da med, at kommunerne vil holde prisen på et rimeligt niveau, siger transportordføreren.

Han forventer at fremsætte forslaget om lovændringen i løbet af 2012

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: P-indtægter skal blive i kommunerne Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger