24.01.2012 kl. 09.42

Borgmester afviser jobcenter-kritik

Alt er i fineste orden, siger Syddjurs’ borgmester efter kritik af kommunens brug af privat jobfirma
tekst Mads Anker

Der er ikke noget at komme efter. Anklagerne om Syddjurs Kommunes misbrug af anden aktør har intet på sig.

Sådan lyder meldingen fra Syddjurs borgmester Kirstine Bille (SF), efter at kommunens samarbejde med det private jobfirma ISU/Varda er blevet kritiseret.

- Jeg føler mig overbevist om, at kommunens aftale med ISU/Varda følger loven til punkt og prikke, siger hun. Samtidig afviser hun, at jobfirmaet skulle have truffet afgørelser om sygedagpenge, hvilket ville stride mod lovgivningen.

Kun en enkelt fodfejl

Borgmesteren erkender dog, at der er begået en enkelt mindre fejl, da ISU/Varda udsendte et brev om partshøring.

- I den konkrete sag er jeg ked af, at vi har begået en fodfejl omkring partshøring, det skal der strammes op på. Jeg har forståelse for, at den pågældende borger har været igennem et hårdt forløb, siger Kirstine Bille.

- Men i sagen ser jeg dog intet, der tyder på, at det ikke var kommunen, der traf den endelig afgørelse og bider også mærke i, at kommunens underskrift er på afgørelsen, fortæller hun.

Glad for samarbejdet

Der har været kritik af, at ISU/Varda deltog i et opfølgningsmøde mellem borgeren og en afdelingsleder i jobcenteret, men det er der intet usædvanligt ved, mener Kirstine Bille.

I forbindelse med sagen vil Syddjurs Kommune dog overveje, hvordan man kan tydeliggøre overfor borgeren, hvem der har hvilke opgaver. 

- Det skal være klart for borgeren, hvem der behandler ens sag, og hvem der træffer afgørelsen. Samtidig vil jeg understrege, at vi er glade for samarbejdet med ISU/Varda. Det har udviklet vores sagsbehandling og givet gode resultater i forhold til at hjælpe sygemeldte borgere i at komme videre, forklarer hun.

Den konkrete sag er anket til Beskæftigelsesankenævnet, og kommunen ser frem til en afgørelse på sagen.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Borgmester afviser jobcenter-kritik Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger