20.01.2012 kl. 07.43

Viborg er årets ungdoms-kommune

Viborg er gode til at inddrage unge i lokalpolitik. Det mener DUF, der har kåret den til årets ungdomskommune

Hvert halve år møder omkring 100 unge op for at diskutere politik ansigt til ansigt med Viborg Kommunes politikere og embedsmænd.

Konceptet hedder ”Unge på Tinge” og er en af grundene til, at Dansk Ungdoms Fællesråd (DUF) her kåret Viborg Kommune til Årets Ungdomskommune 2012.

- På en lang række områder har Viborg vist, at lokalpolitikere sagtens kan engagere unge i demokratiet, hvis kommunen har viljen til det. Viborg har klart prioriteret inddragelse af de unge og bakker indsatsen op med gode vilkår for foreninger og frivillige aktiviteter, som unge kan deltage i, siger DUFs formand Signe Bo. 

De unge har ordet

Kernen i Viborgs ungeindsats er ifølge borgmester Søren Pape Poulsen (K) en konstant dialog, hvor de unge kommer med på råd, når kommunen planlægger sin politik og aktiviteter for unge.

- De unge jo er dem, vi skal bygge fremtiden på. Derfor er det afgørende, at de helt fra små ”læres op til demokrati” og til at tage ansvar, siger Søren Pape Poulsen.

Han forklarer, at kommunen arbejder systematisk med at inddrage unge i demokratiske organer som elevråd, fælleselevråd, klubråd, ungdomsråd og foreningsliv.

Det er repræsentanter fra Viborg Ungdomsråd, der har indstillet kommunen til prisen som ’Årets Ungdomskommune 2012’

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Viborg er årets ungdoms-kommune Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger