19.01.2012 kl. 08.54

Slut med friture i idrætshaller

Nyt projekt vil ændre udvalget af mad i idrætshallerne fra pommes frites og cola til salatbar og smoothies

Pommes frites og blå slush ice skal ud af de danske idrætshaller.

Det er budskabet bag projektet ”Sundere mad i idrætslivet”, som DGI, Københavns Madhus, Halinspektørforeningen, Kræftens Bekæmpelse, Fødevarestyrelsen og flere danske kommuner står bag. Det skriver Ritzau.

- Der er noget paradoksalt i, at mange af de steder, hvor vi motionerer, stadig stinker af friture på samme måde, som da vi var børn. Idrætscentrene er bygget engang af mænd og for mænd, som nu er oldboys og fortsat foretrækker pølser med en Cocio til, siger projektleder Anders Seneca fra DGI.

- Men nutidens motionister er anderledes sammensat og mere individuelle. I stedet for at lave mad til de 15 procent, der foretrækker fransk hotdog, skal vi have større fokus på de 80-85 procent, som ikke gider cafeteriamad, siger han.

Forældede kostvaner

Meget tyder på, at danskerne gerne vil tage de sunde vaner til sig. Ifølge en undersøgelse fra Region Hovedstaden mener mere end 59 procent af borgerne, det skal være forbudt at sælge fast food i sportshaller og idrætsklubber.

Fødevareminister Mette Gjerskov (S) håber, at projektet sætter en ny national dagsorden for sund madkultur i idrætslivet.

- Sund mad og idræt hænger sammen. Med projektet er vi med til at feje forældede kostvaner af banen, så halcafeterierne kan komme af med ryet som storleverandør af usund mad, siger hun.

Projektet til godt 10 millioner kroner får støtte fra Nordea-fonden på lidt over fem millioner kroner.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Slut med friture i idrætshaller Felter med * skal udfyldes
 
Af: Jakob
Privat
Den 19.01.2012 kl. 13:02

Sund mad

svar på: Slut med friture i idrætshaller

Et lignende projekt har kørt i Aalborg siden 2009: http://www.sundmadihaller.dk/default.aspx

Af: anette
Privat
Den 19.01.2012 kl. 10:19

sund mad i hallen

svar på: Slut med friture i idrætshaller

Det er fantastisk at man tager fat i denne problematik. Vi kommer selv fra en hal (Bellevue hallen -Risskov) som har ændret mad i cafeteriet. Det er super godt og vores børn kan lide det sunde mad. Endvidere kan man købe klippekort som kun kan indløset til en sund sandwich eller et stort glas frisk frugt skåret i skykker. Så er man sikker på at ungerne ikke bruger pengene til slik, som jo stadig findes i hallen. For vores alles sundhed SKAL dette ændres. Vi må huske på at der kommer RIGTIG MANGE unge mennesker i vores haller og det er derfor meget vigtigt at vi viser dem den sunde livsretning. Endvidere er det TOTAL klamt at dyrke sport i stanken af friture.

Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger