18.01.2012 kl. 11.58

Betalingsring skal være op til borgerne

Borgmester mener, at man bør tage borgerne med på råd og afholde folkeafstemninger om ringen
tekst Mads Anker

Politikerne bør lade det være op til borgerne, om der skal lægges en betalingsring rundt om Købenavn. Det mener borgmester i Høje-Taastrup Michael Ziegler (K), der ønsker en folkeafstemning om ringen.

- Folkeafstemningen vil ganske vist kun være vejledende, men jeg mener, at en så indgribende beslutning som etablering af en betalingsring bør gøres til genstand for en grundig debat med borgerne i hele det storkøbenhavnske område, siger han.

- En vejledende folkeafstemning vil give de borgere, der primært bliver berørt, mulighed for at give deres mening til kende, fortæller Michael Ziegler.

Lokale valg

Borgmesteren foreslår, at hovedstadskommunerne laver en aftale om at udskrive vejledende, lokale folkeafstemninger.

- Det har været debatteret i Folketinget om betalingsringen skulle sættes til folkeafstemning. Det blev afvist med henvisning til, at man efter grundloven ikke kan udskrive folkeafstemning om indførelse af en skat, forklarer Michael Ziegler.

- Der er imidlertid ikke noget til hinder for, at en kommune lokalt udskriver en vejledende folkeafstemning om kommunens holdning til betalingsringen, og der er naturligvis heller ikke noget til hinder for, at kommunerne i fællesskab aftaler at udskrive folkeafstemninger, siger han.

Kun hvis de andre vil

Michael Ziegler påpeger, at der blandt byrådskollegaerne i Høje-Taastrup ser ud til at være vilje til at udskrive lokale folkeafstemninger om betalingsringen.  

Men det vil dog afhænge af, om der også er en bred tilslutning blandt de andre kommuner omkring København til at udskrive folkeafstemninger.

 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Betalingsring skal være op til borgerne Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger