16.01.2012 kl. 13.04

Sociale bedragere får lettere spil

Det bliver sværere at afsløre snyd, når Udbetaling Danmark overtager opgaven, lyder det fra kontrolgruppe i Kolding
tekst Mads Anker

Kommunerne har gennem de sidste par år haft succes med at opdage socialt snyd, efter de har oprettet kontrolgrupper til formålet.

Men i fremtiden kan det arbejde blive vanskeligt, når Udbetaling Danmark i løbet af i år overtager administration og udbetaling af forskellige ydelser som eksempel førtidspension og familieydelser.

- Anmeldelse om socialt snyd skal fremover starte i Udbetaling Danmark og det er der, at man skal undre sig, siger Marianne Lyngholm-Pedersen, der arbejder i Kolding Kommunes kontrolgruppe til P4 Trekanten.

- Først derefter skal de prikke os i kommunerne på skulderen og bede os om at undersøge de oplyste forhold, som er anmeldt, fortæller hun.

Skodder op mellem UD og kommunerne

Kontrolgrupper har været et stigende fænomen i kommunerne, og de har skrabet flere millioner kroner ind ved at holde øje med borgerne og følge op på anmeldelser. Men det bliver besværligt i fremtiden.

- Der er sat skodder op mellem Udbetaling Danmark og kommunen. Det kan godt være Udbetaling Danmark beder os om at undersøge en anmeldelse, siger Marianne Lyngholm-Pedersen.

- Men det er ikke sikkert, at Udbetaling Danmark finder det samme i sagen som os, men det får vil vi aldrig få at vide, forklarer hun.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Sociale bedragere får lettere spil Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger