17.01.2012 kl. 06.51

Fedmeepidemi har toppet

Kommunernes indsats for at forebygge børns overvægt begynder at give resultater 

Nye tal viser, at andelen af børn i hovedstadsområdet, der er overvægtige ved skolestart, er faldet i de seneste år.

Ifølge KL’s nyhedsbrev Momentum var 15,5 procent af børnene overvægtige ved indskolingsundersøgelsen for skoleåret 2007/2008 i de seks hovedstadskommuner, mens syv procent var svært overvægtige.

Ved de tilsvarende undersøgelser i skoleårene 2009/2010 og 2010/2011 var de samme tal for de seks kommuner ned på 11,7 og 4,5.

Tilsammen virker det

De nye københavnske tal peger i samme retning som en landsdækkende skolebørnsundersøgelse blandt 11 til 15-årige børn. Professor og forsker i børn og unges sundhed Bjørn Holstein mener, at udviklingen i høj grad skyldes et massivt øget fokus på forebyggelse af børns overvægt i de seneste år.

- Den nærmest epidemiske stigning i børns overvægt, som vi så i en række år, er faktisk blevet standset. Mange engagerede mennesker i børnehaver, skoler, kommuner og idrætsklubber laver tilsammen en myriade af små, lokale indsatser, som det kan være svært at få overblik over. Men tilsammen virker det, siger Bjørn Holstein til Momentum.

Særlige indsatser

En undersøgelse, som Momentum har foretaget blandt de ledende sundhedsplejersker i kommunerne viser, at de har oprustet indsatsen over for børns overvægt.

75 procent af kommunerne har iværksat en eller flere særlige indsatser for at forebygge overvægt blandt børn, og 79 procent har særlige indsatser over for børn, som allerede er overvægtige.

43 procent af sundhedsplejerskerne svarer også, at kommunen i de seneste fire år har brugt flere ressourcer på indsatsen, mens kun 13 procent svarer, at de har brugt færre ressourcer.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Fedmeepidemi har toppet Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger