11.01.2012 kl. 09.37

Frivillige skal styrke familieindsatsen

Ikast-Brande går i samarbejde med frivillig forening om hjælp til kriseramte småbørnsfamilier

Ikast-Brande Kommune har som en af de første kommuner i landet indledt et samarbejde med den private forening Home-Start, som har specialiseret sig i hjælp til kriseramte småbørnsfamilier.

Formanden for Ikast-Brandes Børne- og Undervisningsudvalg Evald Asp (S) siger, at kommunen bruger en halv million kroner på formålet.

- Da familieafdelingen skulle spare, som man skulle hele raden rundt, havde afdelingen en ubrugt rest midler – en halv million kroner, som den fik lov til at overføre til dette formål, siger han til Herning Folkeblad.

Han betegner Home-Start som en organisation, der udfører en mellemting mellem almindeligt frivilligt arbejde og mere kvalificeret samt organiseret arbejde. 

Etableret i 2006

Home-Start, der blev etableret i Danmark i 2006, tilbyder småbørnsfamilier regelmæssig støtte, praktisk hjælp og venskabelig kontakt.

Ifølge foreningens hjemmeside foregår støtten hovedsagelig hjemme hos familien og har som formål at forebygge kriser og opbrud ved at sætte tidligt ind.

I øjeblikket søger foreningen en koordinator i Ikast-Brande med henblik på at uddanne frivillige til at hjælpe kriseramte småbørnsfamilier.

Også i Næstved og Aalborg er der lokalafdelinger på vej, oplyser hjemmesiden.

 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Frivillige skal styrke familieindsatsen Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger