05.01.2012 kl. 08.12

Vigtigt signal om betalingsring

Omegnskommunernes borgmestre ser statsministerens nye udmelding som udtryk for vilje til dialog

Omegnskommunernes borgmestre ser det som et vigtigt signal, at statsminister Helle Thorning Schmidt (S) offentligt erkender, at en betalingsring omkring København ikke er perfekt.

- Jeg ser det som en imødekommelse af de bekymringer, som vi har givet udtryk for, siger borgmester Erik Nielsen (S), Rødovre, der er talsmand for de 15 omegnsborgmestre rundt om København.

Han betragter det samtidig som et udtryk for, at placeringen af den omstridte ring ikke nødvendigvis skal følge Københavns Kommunes ønske om at få flyttet ringen fra Ring 2 til kommunegrænsen.

Erik Nielsen får støtte fra sine kolleger, hvor blandt andre Herlevs borgmester Thomas Gyldal Petersen (S) tolker statsministerens udmelding som udtryk for, at hun lytter til kritikken.

- Det er et udtryk for, at statsministeren er helt klar over de negative konsekvenser, som betalingsringen vil have for den almindelige arbejdende dansker og for de små erhvervsdrivende i hovedstaden, siger han til Ritzau.

Fælles krav

Hvis regeringen fastholder sine planer om en betalingsring rundt om København, stiller omegnskommunernes borgmestre en række krav i en fællesudtalelse, blandt andet om mere kapacitet i busser, s-tog og regionaltog.

Borgmestrene ønsker nye, hurtige kollektive forbindelseslinjer. Bedre sammenhænge mellem eksisterende forbindelseslinjer. Parkeringsanlæg ved trafikknudepunkter samt betalingsfri adgang til lufthavnen via Motorring 3.

Endelig kræver borgmestrene, at regeringen i samarbejde med de berørte kommuner skal lave en langsigtet investeringsplan for overskuddet fra en eventuel betalingsring.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Vigtigt signal om betalingsring Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger