05.01.2012 kl. 07.28

Udsigt til tusinder af arbejdspladser

Ny havnelov kan betyde godt 10.000 ekstra arbejdspladser i provinsen, vurderer Danske Havne

Danske Havne stiller store forventninger til den nye havnelov, som transportminister Henrik Dam Kristensen (S) har fremsat forslag om.

Den åbner nemlig mulighed for en ny model for offentligt-privat samarbejde, som over de næste år vil kunne skabe godt 10.000 arbejdspladser.

Det vurderer sekretariatschef i Danske havne Tom Elmer Christensen.

- Hvis regeringen fastholder sin miljømæssige linje, vil der kunne skabes godt 10.000 ekstra arbejdspladser i aktiviteter, der ligger godt for havnefaciliteterne rundt om i landet, siger han til Ritzau.

Han peger blandt andet på kvalitetsskrotning af skibe og andet grej, der ikke længere bruges, fastholdelse af vindmølleproduktionen og produktion af bioethanol.

- Det er arbejdspladser for ganske almindelige danskere, og de vil ligge de rigtige steder i Udkantsdanmark, siger han.

En ny begyndelse

Den nye havnelov vil, hvis den vedtages, give havnene mulighed for at investere i faciliteter i et offentligt-privat samarbejde.

- Mange havne og havnevirksomheder forbereder sig nu på at bruge de nye muligheder. I Danske Havne tror og håber vi på, at den nye lov kan blive en ny begyndelse på offentligt-privat samarbejde, siger Danske Havnes formand Uffe Steiner Jensen (S) i en nytårsudtalelse.

Fremgang

Danske Havne, der helt overvejende ejes af kommunerne, kom sig i 2011 oven på kriseårene 2009 og 2010. De fleste større havne oplever i dag fremgang i aktiviteterne, både i godsomsætningen og i indtjeningen.

Den samlede godsomsætning på de større havne runder skønsmæssigt 85 millioner tons. Det er et godt stykke over 2010, hvor der kun blev omsat i alt 79 millioner tons.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Udsigt til tusinder af arbejdspladser Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger