03.01.2012 kl. 07.23

Kommunal klub gemte våben

Fem væresteder i Københavns Kommune i politiets søgelys efter våbenfund i et værested i Tingbjerg

Et våbenfund i en kommunal klub i Tingbjerg i København fører nu til, at alle Københavns Kommunes fem væresteder for unge på vej ud i kriminalitet skal undersøges for våben.

- Det er bekymrende og utilfredsstillende, at man finder de her våben. Vi har videoovervågning på værestederne og det materiale har politiet konfiskeret. Vi er lige så spændte som alle andre på at finde ud af, hvordan det kunne ske, siger centerchef i Københavns Kommune Jesper Blådal-Hansen til Ritzau.

Våbenfundet blev gjort, efter at politiet mandag ransagede værestedet efter et knivstikkeri i området.  På værestedet blev det fundet en pistol, en maskinpistol, en del ammunition og en håndgranat under nogle loftsplader.

Kræver en redegørelse

Fundet har chokeret politikere i Borgerrepræsentationen. Carl Christian Ebbesen (DF) finder det grotesk, at de ansatte ikke har været opmærksomme på, hvad der sker.  Det socialdemokratiske medlem af socialudvalget Lars Aslan Rasmussen vil have socialforvaltningen til at komme med en redegørelse på udvalgets møde i næste uge.

Jesper Blådal-Hansen siger, at værestedet er en del af den københavnske bande-exilstrategi, og selvom det er uacceptabelt, at der findes våben på værestedet, er det ikke så overraskende, at der er våben i miljøet.

- I forhold til, at vi arbejder med kriminalitetstruede unge fra grupperinger i periferien af eller med tilknytning til bandemiljøet, er det ikke synderligt overraskende, at der er våben involveret, siger han.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Kommunal klub gemte våben Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger