03.01.2012 kl. 07.40

Kolding slanker byrådet

Byrådet i Kolding skal fra 2014 reduceres fra 31 til 25 medlemmer. Det vil spare kommunen for omkring én million kroner

Der kommer til at være mere plads i byrådssalen i Kolding fra 2014. Seks af byrådets 31 pladser bliver nemlig fjernet, så der fremover kun vil være 25 byrådsmedlemmer i kommunen. Sådan lyder et forslag i hvert fald.

Reduceringen vil spare kommunen omkring én million kroner i vederlag og kontorhold. Samtidig vil det ikke ændre på styrkeforholdet i byrådet.

- Vi slanker byrådet, for nu er turen kommet til at effektivisere det politiske niveau. Og hvis vi tager udgangspunkt i det seneste valg, så sikrer et byråd med 25, at vi kommer hele paletten rundt og har en uændret magtbalance mellem de enkelte partier, siger borgmester i Kolding Kommune Jørn Pedersen (V).

Eftersom der ofte en nogle, der ønsker at stoppe ved et valg, så forventes det, at de seks færre pladser vil svare til den typiske udskiftning.

Ikke den eneste kommune

Kolding Kommune valgte ligesom flere andre kommuner de maksimale 31 medlemmer af byrådet efter kommunesammenlægningen. Så borgmesteren regner med at flere kommuner vil følge trop.

- Jeg fornemmer, at vi ikke er den eneste kommune, der overvejer at klare sig med færre byrådsmedlemmer. Men det er også et ømt emne for nogle politikere, så det er svært at være de første, der træffer beslutningen, siger Jørn Pedersen.

Ændringerne skal godkendes af byrådet to gange i 2012, så de enkelte partier har nu mulighed for at tage stilling til forslaget.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Kolding slanker byrådet Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger