02.01.2012 kl. 17.36

Falck sparer kommuner 75 millioner

Seks kommuner sparer 75 millioner kroner, men samtidig ender flere på understøttelse efter sygedagpengeperioden

Seks kommuner har indgået en samarbejdsaftale med Falck Jobservice om at reducere kommunernes udgifter til sygedagpenge.

Det er lykkedes for Falck Jobservice, der har sparet kommunerne for 75 millioner kroner fra 2009 til 2010. Men samtidig ryger flere på understøttelse i de seks kommuner, når sygedagpengene stopper, skriver Fagbladet 3F.

Et stort mørketal

Samarbejdet foregår efter ”no cure – no pay”-princippet, der betyder, at Falck Jobservice først får løn, hvis det lykkes at nedbringe udgifterne til sygedagpenge.

Professor ved Københavns Universitet Kirsten Ketscher er ikke tilfreds med kommunernes og Falck Jobservices måde at gøre tingene på.

- Der er en række eksempler på, at borgernes rettigheder ikke er blevet overholdt. Mange sygedagpengestop er blevet anket, og afgørelserne er blevet ændret, siger Kirsten Ketscher til Fagbladet 3F.

- Men vi ved ikke hvor mange, der ikke har fået deres rettigheder overholdt, og som ikke har klaget. Der ligger formentlig et stort mørketal der, siger hun.

En gang smartness

Kirsten Ketscher pointerer, at man ved, at langt de fleste ikke klager, men derimod lever med den afgørelse, de nu får.

- Derfor skal kommunens afgørelse være rigtig første gang. Det skulle kommunerne øve sig på i stedet for at fjante rundt med “no cure - no pay”, som intet har at gøre med borgernes rettigheder. Det er en gang smartness. Det er ikke i sig selv et lovligt formål at spare penge, siger Kirsten Ketscher.

Direktør i Falck Jobservice Bo Hammer pointerer, at de seks kommuner ikke bare har opnået besparelsen på 75 millioner kroner.

- De har også hjulpet borgere i over 60.000 sygedagpengeforløb, siger han.

De seks kommuner er Assens, Herning, Hjørring, Holbæk, Horsens og Kolding.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Falck sparer kommuner 75 millioner Felter med * skal udfyldes
 
Af: Kurt A. Nissen
Arbejdsskadeforeningen AVS
Den 03.01.2012 kl. 08:41

Falck laver det beskidte arbejde og kommunen vasker hænder

svar på: Falck sparer kommuner 75 millioner

Falck plejer at hjælpe folk i nød, nu bringer de folk i nød og tjener penge på det. det er uværdigt for et ellers godt og anerkendt redningsfirma, det gode troværdige nav falck bliver ødelagt.
Kommunerne burde selv udfører deres arbejde, der er åbenbart penge nok til lønninger i andre firmaer så der burde også være nok til at ansætte de nødvendige i de forskellige Jobcentre.
De sygemeldte fortjener og forventer en ordenlig behandling i henhold til gældende lov (en lov der bør forbedres) men kommunerne vasker deres hænder og borgerne havner på kontanthjælp hvis de ellers er berettiget til dette.

Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger