02.01.2012 kl. 12.48

Lokale politikere siger nej til betalingsring

Størstedelen af 342 adspurgte kommunalpolitikere i nordsjællandske kommuner ser ikke frem til betalingsringen

Indførelsen af en betalingsring vil være en uretfærdig skat på arbejde, som samtidig rammer socialt skævt.

Det mener et flertal blandt 342 borgmestre og byrådsmedlemmer fra hovedstadsområdet, der har deltaget i en undersøgelse om bompenge foretaget af Berlingske Research.

59 procent af de adspurgte politikere fra alle partier er generelt imod, at bilisterne skal betale for at køre ind og ud af København, mens 40 procent bakker op om regeringens betalingsring, så tiden ikke spildes i trafikkøer.

- Betalingsringen vil gøre det mindre attraktivt at bosætte sig i Nordsjælland, fordi det bliver dyrere at være pendler, siger Klaus Markussen (V) fra Hillerød Byråd til Berlingske.

- Det er i direkte modstrid med mange nordsjællandske kommuners visioner om at være foretrukken bopælskommune for udflyttere fra København. Det er ikke til at forstå, at mange nordsjællandske borgmestre er så passive, siger han.

Splittelse i rød blok

Det er langt fra alle fra rød blok, der bakker op om regeringens ønske om en betalingsring i 2014. Hos De Radikale og Socialdemokraterne er det kun omkring halvdelen af lokalpolitikerne, der er for betalingsringen. Anderledes positive er SF og Enhedslisten, hvor størstedelen bakker op.

- Trængselsproblemerne koster hvert år samfundet ti milliarder kroner, og bilisterne spilder hver dag 130.000 timer i frustrerende bilkøer. Det gælder privatbilister, men problemet er størst for lastbiler og varebiler, siger Susanne Palsig (SF), som er byrådsmedlem i Gladsaxe.

S: 40 procent er positivt

Socialdemokraternes trafikordfører ser dog meget positivt på undersøgelsens resultater.

- Når jeg tænker på, at der i de sidste to måneder har været fokuseret ret ensidigt på ulemperne ved en trængselsring, kommer opbakningen fra 40 procent bag på mig. Det er enormt positivt, siger trafikordfører Rasmus Prehn (S).

- Så er det klart, at der er en række udfordringer, blandt andet den sociale profil, som vi tager meget alvorligt. Den må vi prøve at tilgodese, når vi skal lave en skattereform, siger han.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Byrådsmedlemmer sig nej til betalingsring Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger