28.02.2012 kl. 10.15

Udspil varsler opgør med førtidspension

Reformforslag pålægger kommunerne at oprette teams, der skal skræddersy et forløb for unge ledige

Når regeringen i dag fremlægger en reform af førtidspension og fleksjob, vil en central del være oprettelsen af nye ressourceforløb, der skal hjælpe unge i arbejde. Samtidig stilles der krav til kommunerne om en ny tilgang.

Ifølge Politikens oplysninger vil regeringen med sit reformforslag pålægge kommunerne at oprette såkaldte rehabiliteringsteam, hvor sagsbehandlere inden for social-, sundheds-, beskæftigelses- og uddannelsesområdet skal koordinere indsatsen og lave en konkret handlingsplan for den enkelte borger.

Hovedformålet er, at personer under 40 år for fremtiden helt skal holdes borte fra førtidspension. De nye ressourceforløb af højst fem års varighed skal træde i stedet, og til det afsætter regeringen 1,4 milliarder kroner.

- Der skal være penge til, at man kan købe en plads på en socialøkonomisk virksomhed. Til samtaleterapi, psykologbistand eller hvad den enkelte unge måtte have behov for, siger beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) til Politiken.

KL’s formand Jan Trøjborg (S) har forståelse for regeringens udspil om at koordinere indsatsen over for de svageste unge.

- Kommunernes legitimitet er jo, at vi kan arbejde på tværs. At der både er en social indsats, en familieindsats og en jobindsats. Det understreger så også vigtigheden af, at jobindsatsen forbliver i kommunerne, siger Jan Trøjborg til avisen.

Fleksjob holder for

Det bliver først og fremmest fleksjobordningen, der kommer til at holde for. Fremover bliver der sat et loft over tilskuddet fra staten. Det betyder, at det ikke længere vil være muligt med skattekroner i ryggen at opretholde en høj løn på nedsat tid.

Ifølge TV2 vil regeringens reform af fleksjob-ordningen betyde, at den bliver mindre indbringende for de bedst lønnede. Dem med mindst arbejdsevne skal have lettere adgang til fleksjob. Derudover sænker regeringen regeringen grænsen for, hvor mange timer man skal arbejde om ugen fra 12 timer til ned under fem timer, erfarer TV2.

Regeringen præsenterer senere i dag hele reformudspillet.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Udspil varsler opgør med førtidspension Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger