28.02.2012 kl. 09.22

Social specialviden skal sikres

Aftale mellem KL og Socialministeriet skal forhindre, at nyttig viden går tabt, når behandlingsinstitutioner lukker

Specialiseret viden om hjælp til blandt andre børn med alkoholskader, mennesker med hjerneskade og unge anbragt uden for hjemmet må ikke gå tabt, når behandlingsinstitutioner lukker.

Det er baggrunden for, at social- og integrationsminister Karen Hækkerup (S) har indgået en aftale med KL, der skal sikre, at der foretages en faglig vurdering af institutionernes viden inden en lukning. Samtidig skal der laves en kortlægning af den eksisterende specialiserede viden.

- Med den nye aftale garderer vi os imod at miste konkret viden om, hvordan man f.eks. bedst hjælper børn, der er født med misbrugsskader. Den viden skal vi bevare, selv om et behandlingstilbud lukker. Viden sidder jo ikke i mursten, men i mennesker, og derfor skal kommunerne sørge for, at den specialiserede viden bevares, siger socialministeren.

Kortlægningen af den eksisterende specialiserede viden skal være gennemført inden årets udgang.

Desuden kan ministeren, hvis særlige tilbud lukker, bede Socialstyrelsen om sammen med det kommunale kontaktråd vurdere, om den pågældende institution rummer specialviden, som ikke findes andre steder.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Social specialviden skal sikres Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger