27.02.2012 kl. 09.37

Reformudspil vækker opsigt

S er parat til at forhandle reformer, men det handler om mere end at skaffe penge, lyder det i kommentar til KL-udspil

KL’s udspil til grundlæggende reformer af indkomstoverførslerne afføder reaktioner hele vejen rundt i det politiske spekter.

- Modigt, lyder det fra skatteminister Thor Möger Pedersen (SF) om udspillet. Rent spind, siger Dansk Folkepartis formand Pia Kjærsgaard, mens Enhedslisten affejer det som højreorienteret politik.

Socialdemokraterne ser med velvilje på udspillet, der blandt andet vil betyde en nedskæring af fleksjob-ordningen og færre på førtidspension.

- Vi bakker 100 procent op om reformkrav. Det har hele tiden været regeringens mål at lave reformer på det her område, og det har vi tænkt os at stå ved, siger partiets arbejdsmarkedsordfører Leif Jahn Jensen til Ritzau.

Han tilføjer dog, at reformerne ikke kun er et spørgsmål om at skaffe penge til velfærdsstaten.

- En reform af førtidspensionen handler også om at give de her mennesker et bedre liv, i stedet for bare at parkere dem på en førtidspension. Det handler ikke kun om kroner og ører, som jeg lidt læser det i Jan Trøjborgs udspil, siger Leif Jahn Jensen.

Rør ikke ved satsreguleringen

Dansk Folkepartis leder Pia Kjærsgaard siger, at hun er parat til at forhandle reformer med regeringen.  Hun advarer samtidig mod at skære helt ind til benet på dem, der ikke har for meget i forvejen.

- Jeg er meget overrasket over, at Jan Trøjborg nævner en satsregulering af folkepensionisterne, fordi de har altså ikke for meget i forvejen, siger hun, der kalder KL’s reform udspil for ”drastisk” og efterspørger et konkret udspil fra regeringen.

Synliggør et valg

Ifølge overvismand Hans Jørgen Whitta-Jacobsen synliggør udspillet fra KL det valg, som politikerne står over for.

- Vi står med uacceptabelt store underskud i en meget lang periode. Politikerne kan enten vælge imellem at hæve skatter og afgifter, skære i den offentlige sektor eller gennemføre reformer i stil med dem, som kommunerne nu efterlyser, siger han til Ritzau.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Reformudspil vækker opsigt Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger