27.02.2012 kl. 08.57

KL efterlyser markante reformer

KL’s  formand foreslår grundlæggende reformer af indkomstoverførsler for at få råd til fremtidens velfærdssamfund

Hvis ikke der gennemføres grundlæggende reformer af indkomstoverførslerne, vil det betyde, at der bliver endnu færre penge at levere service for.

Sådan lyder opråbet fra KL, der i et nyt udspil appellerer til, at Folketingets partier udviser vilje til at gennemføre markante reformer, som flytter folk fra passiv forsørgelse ud på arbejdsmarkedet.

- Det er afgørende, at vi får reformer, der kan medvirke til at få flere i arbejde. Hvis f.eks. 10.000 personer flytter fra at være på overførselsindkomst til at være på fuld tid, så gavner det samfundsøkonomien med cirka tre milliarder kroner. Det svarer til lønninger til cirka 8.000 pædagoger, siger KL’s formand Jan Trøjborg (S).

Fire reformkrav

I sit reformudspil foreslår KL fire krav. En nedskæring af fleksjob-ordningen, så det bliver sværere at få fleksjob.

Man skal fjerne SU-støtten til de studerende på landets kandidatuddannelser og i stedet give dem mulighed for at få SU-lån.

Unge skal ikke længere kunne få tilkendt permanent førtidspension.

Der skal indføres en lavere satsregulering til pensionister og kontanthjælpsmodtagere.

Sidste udvej

- En førtidspensionering bør være absolut allersidste udvej, og mennesker, der arbejder i et fleksjob skal have tilskyndelse til at arbejde mere, hvis de kan. Og så skal der gøres op med tanken om, at nogle diagnoser automatisk medfører bestemte ydelser, siger Jan Trøjborg.

Den barske sandhed er, fortsætter han, at hvis ikke Folketinget allerede nu gennemfører reformer, der kan mindske antallet af personer på overførselsindkomst, vil der blive mangel på hænder på arbejdsmarkedet, og kommunerne vil være tvunget til at skære endnu dybere i den offentlige service.

- Jeg vil derfor kraftigt appellere til Folketingets partier om at lægge valgkampen til side og tage de nødvendige beslutninger om reformer, siger KL’s formand.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: KL efterlyser markante reformer Felter med * skal udfyldes
 
Af: søren
pensionist
Den 27.02.2012 kl. 12:42

hvad med at feje for egen dør først

svar på: KL efterlyser markante reformer

Hvad med deres egen Pension?

Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger