23.02.2012 kl. 15.02

Folkeskoleelever skal have praktiske fag

Folkeskoleelever skal have ugentlige valgfag på ungdomsuddannelserne, mener københavnsk ungdomskommission

Erhvervsskoler skal oprette ungdomsklasser, klubber skal organiseres i ungehuse og folkeskoleelever skal have valgfag ude på ungdomsuddannelserne.

Sådan lyder det fra den københavnske ungdomskommission, der netop har fremlagt sine anbefalinger.

Børne- og ungdomsborgmester Anne Vang (S) glæder sig til det videre arbejde med at gøre skolens anbefalinger til virkelighed.

- Det giver rigtig god mening, at vi nu sætter fokus på byens unge, for det er et område, der trænger til politisk bevågenhed. Vi skal have flere unge i uddannelse og job, siger Anne Vang.

- Derfor skal den nye københavnske ungdomspolitik sørge for at få alle med på vognen. Både de unge, der bare har brug for et lille skub i den rigtige retning – og de sårbare unge, der har brug for en målrettet og fokuseret indsats, siger hun.

Polariseret ungdom

Ungdomskommissionen anbefaler blandt andet, at unge i folkeskolens ældste klasser skal have ekstra undervisning på byens erhvervsskoler eller gymnasier. Det kan for eksempel være i dessert-kokkeri, astronomi eller cykel- og knallertreparation.

Målet er at koble undervisningen i folkeskolen tættere på ungdomsuddannelserne og give de unge mulighed for at prøve kræfter med kreativ og praktisk undervisning.

Ifølge kommissionsmedlem Noemi Katznelson, forskningsleder på Center for Ungdomsforskning, er udfordringen at få alle unge med.

- De danske unge er enormt polariserede. Vores uddannelsessystem producerer rigtig mange vindere – unge, der stormer frem og klarer sig godt, men der produceres også rigtig mange tabere – unge, der alt for tidligt føler sig hægtet af ræset, siger Noemi katznelson.  

- Derfor skal der blandt andet mere fokus på motivationen og skolelysten, sige hun.

Ungdomskommissionens anbefalinger skal nu danne grundlag for udarbejdelsen af en kommunal ungestrategi, som det blev besluttet i Budgetaftalen for 2012 i Københavns Kommune.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Folkeskoleelever skal have praktiske fag Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger