23.02.2012 kl. 12.29

Kortsigtet kun at tænke på København

En milliard til kollektiv trafik bør komme andre end København til gode. Vi har også trængselsproblemer, siger Anker Boye

Politikerne uden for København frygter, at de vil blive snydt for den milliard kroner, som regeringen har afsat til en styrkelse af den kollektive trafik.

Odenses borgmester Anker Boye (S) siger, at det vil være en kortsigtet løsning kun at bruge pengene i hovedstadsområdet.

- Der er faktisk trængselsproblemer andre steder og effektiv og attraktiv kollektiv transport er afgørende for, at der kan skabes vækst og beskæftigelse i og omkring landets byer, siger han.

Borgmester Jacob Bundgaard, Aarhus Kommune, siger, at han har svært ved at forstå, at Aarhus skal være med til at finansiere det problem med trængsel, som eksister i København.

- De initiativer, som man tager med statslige midler, bør grundlæggende komme hele landet til gode, siger han.

Dyrt fænomen for jyderne

Enhedslistens Per Clausen, som er valgt i Østjylland, er ikke i tvivl om, at den ringløse hovedstad kan blive et dyrt fænomen for bl.a. østjyderne.

- Når man har droppet betalingsringen, så rammer man i virkeligheden hele provinsen, for de penge, som københavnerne selv skulle skaffe til at udbygge den kollektive trafik i hovedstadsområdet, de forsvinder, siger han til P4 Østjylland.

- Så hvis der var nogen, der skulle protestere over at man dropper betalingsringen, så var det faktisk jyderne og fynboerne, lyder det fra Enhedslistens gruppeformand.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Kortsigtet kun at tænke på København Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger