22.02.2012 kl. 12.20

Kampen om trafikpenge er i gang

Borgmestre på stribe gør krav på at få del i den milliard kroner, som regeringen vil afsætte til kollektiv trafik

Næppe har røgen lagt sig efter kampen om betalingsringen, før et nyt slagsmål er i gang.

Nu gælder det fordelingen af den milliard kroner, som regeringen vil afsætte til takstnedsættelser og til styrkelse af den kollektive trafik.

Københavns overborgmester Frank Jensen (S) mener, at alle pengene skal gå til hovedstaden. Han opfordrer regeringen til at investere de to gange 500 millioner kroner dér, hvor man får mest for pengene.

- Det er selvfølgelig i hovedstadsområdet. Smører man pengene ud over hele landet i et tyndt lag, får det ikke den store effekt, siger han til politiken.dk

Letbane i Odense

Han får kamp til stregen af sine fynske kolleger, der er lodret uenig med Frank Jensen om, at alle pengene skal gå til hovedstaden.

Svendborgs borgmester Curt Sørensen (S) opfordrer regeringen til at bruge en del af milliarden på trafikale investeringer på Fyn. Han peger på behovet for en letbane i Odense, en udvidelse af den vestfynske motorvej og en ny bro over Lillebælt.

Han bakkes op af borgmestrene i Nyborg og Assens, Erik Christensen (S) og Finn Brunse (S), der begge peger på penge til en letbane i Odense, som længe har været ønsket af politikerne på Fyn.

- Det vil være fuldstændigt vanvittigt ikke at tænke på letbanen i Odense. Derfor skal en del af trængselspengene bruges på letbanen, siger Erik Christensen til TV2/Fyn.

Handler med andre ting

Allerede i går var Randers’ borgmester Henning Jensen Nyhuus (S) ude med et ønske om, at trængselspengene bør fordeles over hele landet og ikke bare komme hovedstadsområdet til gode.

Konkret foreslår SF-borgmesteren i Syddjurs Kirstine Bille, at der skal investeres i færdiggørelsen af fase et på letbanen fra Grenaa til Odder.

- Vi er rigtig mange, der gerne vil have del i en kollektiv trafikforbedring, siger hun til P4 Østjylland og fortsætter:

- Det er klart, at vi skal løse trængselsproblemerne i København. Men kan vi lave nogle handler med andre ting, som kan lette trængselsproblemer også andre steder, så vil i naturligvis gerne være med til den forhandling, siger borgmesteren.

 

 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Kampen om trafikpenge er i gang Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger