22.02.2012 kl. 10.43

Forlis får blandet modtagelse

Betalingsringens forlis skuffer borgmestre i hovedstaden, mens kollegerne udenfor hilser beslutningen velkommen

Mens socialdemokratiske borgmestre i Københavns omegnskommuner jubler over regeringens beslutning om at droppe betalingsringen, er reaktionerne mere blandede i det andet regeringsparti SF.

- Det er ingen hemmelighed, at jeg er skuffet over, at vi ikke får gjort noget ved trængslen og luftforureningen i hovedstaden, siger SF’s gruppeformand på Frederiksberg Balder Mørk Andersen.

SF’s politiske leder på Københavns Rådhus, Ninna Thomsen er træt af, at betalingsringen blev skrevet ind i regeringsgrundlaget for derefter at blive taget af bordet.

- Jeg er da ærgerlig over, at Helle Thorning ikke har sit bagland på plads, når hun laver regeringsgrundlag, siger hun til DR Nyheder.

Letbane får en chance

Andre toner lyder fra SF’s borgmester i Syddjurs, Kirstine Bille. Hun synes, at det er synd, at København ikke får en løsning på byens trængselsproblemer. Men hun ser muligheder i den nye plan om en halv milliard kroner mere til kollektiv trafik.

- Her i Østjylland er det oplagt at investere i færdiggørelsen af fase et på letbanen omkring Aarhus, altså fra Grenaa til Odder, siger hun til P4 Østjylland.

Hun håber, at der kan laves nogle handler, som kan lette trængselsproblemerne ikke blot i København, men også andre steder.

En dårlig dag

Mens de socialdemokratiske omegnsborgmester er meget tilfredse med den kuldsejlede betalingsring, siger Københavns overborgmester Frank Jensen (S), at det er en dårlig dag for København.

- På den korte bane er det en dårlig dag for København, men jeg håber ikke, at det samme er tilfældet på den lange bane.

Han sætter sin lid til, at der skal nedsættes en transportkommission, der skal granske, hvordan man kommer trafikproblemerne i hovedstaden til livs.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Forlis får blandet modtagelse Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger