20.02.2012 kl. 10.21

Sund skolemad sælger sløjt

I Kolding Kommune gider skoleleverne ikke skolens sunde mad. Derfor lukkes forsøgsordning
tekst Mads Anker

En tur til bageren eller den hjemmesmurte madpakke lokker mere end skolebodens sunde måltid. Derfor lukkes forsøget med en madordning på tre folkeskoler i Kolding Kommune.

Madordningen blev indført som forsøg ved skolestarten tilbage i 2008 på Christiansfeld Skole, Munkevængets Skole og Ødis Sogneskole.

- Tilfredsheden er stor hos dem, der har udnyttet ordningen. Og det er dejligt, men vi kan konstatere, at på en af skolerne, er der kun 10 procent, som benytter ordningen, siger børne- og uddannelsesdirektør Ib Hansen til P4 Trekanten.

- På de øvrige skoler er det 18 og 25 procent. Det er alt for lidt, hvis vi skal have et koncept, der kan rulles ud over hele skolevæsnet, siger han.

Forsøget kom til verden, så man kunne finde ud af, om interessen for en madordning på skolerne var tilstrækkelig stor nok til, at de skulle have liv på alle folkeskoler i Kolding Kommune.

Børnene glade for ordningen

Formand for skolebestyrelsen på Christiansfeld Skole, Henrik Mølgaard ærgrer sig over, at forsøget nu aflives.

- Jeg synes, det er ærgerligt, for det har været velfungerende, og det har været godt besøgt. Det undrer mig en lille smule, for i forbindelse med skolens ombygning er vi budgetteret til og har planlagt en skolekøkkensordning, siger han.

På Christiansfeld Skole købte 126 ud af skolens 504 elever deres frokost i skolens madbod.

- Jeg har selv en datter i sjette klasse, og de er meget glade for ordningen. Det er jo et ansvar, de har fået, som har været med i deres modningsproces, og det vil de jo miste, siger Henrik Mølgaard.

Beslutningen om at droppe ordningen træffes endeligt på et møde i uddannelsesudvalget mandag.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Sund skolemad sælger sløjt Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger