17.02.2012 kl. 07.52

Forældre sår tvivl om test

Hvorfor bruge 1,6 millioner kroner på at måle tilfredshed med daginstitutioner? spørger forældre i Aarhus efter ny undersøgelse

Hvorfor bruge 1,6 millioner kroner hvert andet år på at måle forældrenes tilfredshed med daginstitutioner, skoler, SFO’ere og klubtilbud, når det alligevel ikke forandrer noget?

Sådan lyder kritikken fra forældre i Aarhus, efter at forvaltningen for børn og unge forleden offentliggjorde den seneste tilfredshedsundersøgelse fra 2011.

Den viser, at den generelle tilfredshed er steget fra 85 til 87 procent, hvilket rådmand Kristian Würtz (S) opfatter som et skulderklap til medarbejderne, som har leveret et flot arbejde på trods af nedskæringer.

Forældrenævnets formand Morten Bowman, der repræsenterer byens forældre med børn i daginstitutioner og SFO’ere, er ikke imponeret. Han hæfter sig ved, at en tredjedel af forældrene ikke har svaret på undersøgelsen.

- 1,6 millioner kroner lyder ikke af så mange penge, når man tænker på, at børneområdet har et budget i milliardklassen. Men samtidig har jeg aldrig oplevet, at man er gået videre med det, der er problematisk i undersøgelsen, siger han til Aarhus Stiftstidende og fortsætter:

- Og så er det, at jeg spørger: Hvad skal undersøgelsen egentlig bruges til andet end at en rådmand skal synes, det er fantastisk?

Som dialoggrundlag

Børne- og ungechef Lotte Henriksen svarer, at forvaltningen gennemfører undersøgelsen, fordi man gerne vil have tilbagemeldinger fra forældrene om, hvordan de er tilfredse med de pædagogiske indsatser.

- Vi tror på, at forældrene er de bedste til at vurdere kvaliteten på deres børns vegne. Undersøgelsen viser, om der er noget, man er særlig god til, eller noget, som forældrene vurderer, at man burde blive bedre til, siger hun til avisen.

Børn- og ungechefen tilføjer, at resultaterne sammenlignes med tidligere år og bliver brugt i de enkelte dagtilbud, skoler og klubber som dialoggrundlag for både medarbejdergrupper, forældreråd og bestyrelser.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Forældre sår tvivl om test Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger