15.02.2012 kl. 09.02

Uenighed forsinker betalingsring

Regeringen udskyder et lovforslag til slutningen af marts. Imens kræver borgmestre flere penge til betalingsringen

Oprindeligt var det planen, at regeringen ville have præsenteret et udkast til et lovforslag om en betalingsring i slutningen af januar, men uenighed blandt regeringspartierne og modstand fra omegnsborgmestrene har forsinket processen.

Nu er den seneste melding, at regeringen udskyder en fremsættelse af lovforslaget til anden halvdel af marts. Herefter kan forslaget så blive behandlet i Folketinget, inden det sendes i høring.

Dog vil hverken Socialdemokraternes trafikordfører Rasmus Prehn eller formanden for Folketingets trafikudvalg Benny Engelbrecht (S) bekræfte over for Ritzau, at der vil ligge et lovforslag klar sidst i marts.

Som en skrædder i helvede

Samtidig kræver Enhedslisten og en række borgmestre i Københavns omegnskommuner flere penge til indførelse af betalingsringen.

Regeringens afsatte engangsbeløb på 800 millioner kroner er ikke nok, hvis der skal være råd til både betalingsring, nye parkeringspladser og en forbedring af den kollektive trafik i hovedstadsområdet, lyder det.

- Alene ringen er beregnet til at koste 400-450 millioner kroner. Det, der er tilbage, kan almindelige mennesker godt regne ud, forslår som en skrædder i helvede, når man samtidig vil have den kollektive trafik til at fungere, siger Rødovres borgmester Erik Nielsen (S) til Jyllands-Posten.

Han tilføjer, at skal befolkningen tro på projektet, så må der investeringer til i en størrelse, der kan hjælpe noget.

Også regeringens støtteparti Enhedslisten efterlyser flere penge.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Uenighed forsinker betalingsring Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger