15.02.2012 kl. 07.34

Lader ansattes kaffepauser i fred

Kun få kommuner har lyst til at stramme pausepolitikken op som det er sket i Helsingør

De færreste kommuner har planer om at indføre en restriktiv pausepolitik som den i Helsingør Kommune.

Her har man fra centralt hold besluttet at stramme medarbejdernes pauser op, så det fra næste år kun skal være tilladt at samles et kvarter hver torsdag eftermiddag i forbindelse med fejring af for eksempel fødselsdage.

Ifølge en rundringning fra Avisen.dk mener 11 ud af 13 kommuner, at det er op til den lokale afdelingsleder at fastlægge pausepolitik for sine medarbejdere.

- Vi tror på, at det er til fælles gavn, hvis arbejdstiden drøftes og aftales i den enkelte afdeling, og vi forventer, at lederen er sit ledelsesansvar bevidst, siger personalechef i Køge Kommune, Lis Gorm Hansen, til Avisen.dk

Heller ikke Esbjerg finder behov for at regulere medarbejdernes pauser. Ifølge kommunaldirektør Otte Jespersen er det op til den enkelte leder at finde ud af, hvad der er tradition for og hvordan traditionerne kan fastholdes uden et stort tidsspilde.

I Kerteminde og Odsherred kommuner er der indført ordninger for de ansattes pauser. I Odsherred Kommune betyder det, at der er et kvarters pause om ugen udover frokost.

Utidig indblanding

Professor i ledelsesfilosofi Ole Fogh Kirkeby fra Copenhagen Business School mener, at kommunerne skyder sig selv i foden ved at indføre en stram pausepolitik.

- Det er utidig indblanding og forfærdeligt uhensigtsmæssigt. Når du begrænser den slags små åndehuller i arbejdsdagen, går det ud over alt det, som driver værket. Både arbejdsintensitet og kreativitet bliver hæmmet, så det er alt andet end højeffektivt, vurderer han.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Lader ansattes kaffepauser i fred Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger