10.02.2012 kl. 12.17

Randers: Nej til rejsekort

Rejsekortet er i sin nuværende form en for dyr investering, mener miljø- og teknikudvalget i Randers Kommune

Randers Kommune takker nej til at indføre det landsdækkende elektroniske rejsekort.

Midttrafik har bedt kommunerne i Region Midtjylland om deres holdning til en tilslutning af rejsekortet. Randers Kommunes miljø- og teknikudvalg behandlede i går torsdag sagen, og der var bred enighed om at sige nej til rejsekortet i den nuværende form.

- I Randers prioriterer vi den kollektive trafik og synes som udgangspunkt, at ideen om et fælles landsdækkende billetsystem er en god ide, siger formand for miljø- og teknikudvalget Kasper Fuhr Christensen (SF).

- Men sådan som tingene er skruet sammen på nuværende tidspunkt, bliver det ikke en fordel for de rejsende. Blandt andet derfor kan vi ikke bakke op om det i denne omgang, siger han

Miljø- og teknikudvalget opfordrer derfor Midttrafik til at indlede nye forhandlinger med Rejsekort A/S for at få reduceret udgifterne.

Vil gå ud over de rejsende

Tidligere har Randers Kommune været positivt indstillet over for det nye elektroniske rejsekort. Men i løbet af systemets udvikling har det vist sig, at blive dyrere end kommunen først havde regnet med.

For Randers vil rejsekortet give en ekstraudgift på omkring to millioner kroner om året – alene på driften. Derudover kommer der renter og afdrag på det lån, som Midttrafik skal optage for at indføre det nye billetsystem.

- Når man indfører et sådant nyt elektronisk system, skulle der gerne være en økonomisk gevinst i forhold til et gammeldags og et mere tungt administrerende billetsystem, siger Kasper Fuhr Christensen.

- Her er der i stedet tale om driftsomkostninger, der er hele ti gange større, end dem vi betaler i dag. Det vil ikke kunne undgå at gå ud over de rejsende, siger han.

På landsplan indføres Rejsekortet nu i alle landets busser og tog med undtagelse af Midtjylland, Fyn og Bornholm, som endnu ikke har taget endelig stilling. Der er allerede udstedt 75.000 rejsekort og gennemført 1,6 millioner rejser på rejsekortet.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Randers: Nej til rejsekort Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger