10.02.2012 kl. 07.48

Bygger bro mellem Aarhus og København

Aarhus og København skal bindes tættere sammen. Det mener to af byernes toppolitikere
tekst Mads Anker

Det haster gevaldigt at få bundet landes to største byer og vækstcentre sammen.

Sådan lyder meldingen fra kulturborgmester i København Pia Allerslev (V) og rådmand for Kultur og Borgerservice i Aarhus Marc Perera Christensen (K), der mødtes torsdag.

- Aarhus og København har utrolig meget at byde hinanden. Det vil gavne hele Danmark, når nations største vækst- og videnscentre kommer tættere på hinanden. Vi vil derfor sammen opfordre regeringen til at få sat gang i byggeriet af Kattegatforbindelsen, lyder det fra Pia Allerslev og Marc Perera Christensen.

De to politikere ønsker at København og Aarhus skal indgå en samarbejdsaftale, der skal forpligte de to kommuner til at skynde på etableringen af en Kattegatbro og dermed en hurtigere og tættere forbindelse mellem de to byer.

Vil være inspirator for resten af verden

Foruden Kattegatbroen, vil Pia Allerslev og Marc Perera Christensen også bygge en stærk kulturbro mellem de to kommuner

- Vi samarbejder allerede i en lang række områder. Det skal nu udvides således, at vi sammen får gentænkt løsninger på tværs af landsdelene. Aarhus har et stærkt innovativt og kreativt miljø, som jeg sikker på, at vi fælles kan udvikle og få gavn af, siger Pia Allerslev.

- København er som Danmarks hovedstad og landets største by en magnet for kreative kræfter fra hele Europa. Jeg er sikker på, at vi sammen kan skabe løsninger på fremtidens udfordringer, der vil vække opsigt og inspirere i store dele af verden, fortæller Marc Perera Christensen.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Bygger bro mellem Aarhus og København Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger