09.02.2012 kl. 10.20

P-chef: Afgiften må godt stige

Kommunerne kan bruge den gældende lov til at indføre og forhøje parkeringsafgiften, forsikrer parkeringschef
tekst Mads Anker

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) afviste forleden, at omegnskommunerne får lov til ændre i parkeringsafgifterne.

Men kommunerne kan blot bruge den nuværende lovgivning til at indføre betalingsparkering, hvis det kan begrundes med, at trafikken skal begrænses. Det forklarer chefen for Københavns Kommunes Center for Parkering, Anders Møller.

- Den mulighed er der ikke pillet ved. Det kan man stadig gøre, siger centerchefen til Ritzau.

Kommunen skal dog aflevere overskuddet til staten, hvis det bliver for stort. Og i så fald nedsættes det statslige bloktilskud til kommunen.

Grænser for indtjeningen

Flere kommuner omkring København er tossede over udsigten til betalingsringen. De frygter, at biler vil hobe sig op ved S-togstationerne i deres kommuner uden for ringen.

Borgmesteren i Herlev, Thomas Gyldal Petersen (S) er en af dem, der frygter, at hans kommune bliver parkeringsplads.

- Vi har gratis parkering, og det fortsætter vi med, medmindre der kommer en betalingsring, som jeg gerne vil aflyse eller flytte, fordi den rammer Herlev, siger han.

Grænsen for, hvad kommunen må tjene på parkering, er i loven fastlagt til 70 procent af, hvad indtægterne var i 2007. Hvad der så ligger ud over det, skal afleveres, forklarer Anders Møller.

- Hvis vi tjente 100 kroner i 2007, må vi kun tjene 70 kroner nu. Hvis vi tjener 100 kroner nu, skal vi så aflevere de 30 kroner, siger han.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: P-chef: Afgiften må godt stige Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger