09.02.2012 kl. 07.26

Kommunalreform får et serviceeftersyn

Det skal være klart, hvem der har ansvaret for hvilke opgaver, siger Margrethe Vestager som optakt til evalueringen

Regeringen går nu i gang med at evaluere kommunalreformen fra 2007 for at se på opgavefordelingen mellem kommuner, regioner og staten.

Det sker med særligt fokus på de fire områder sundhed, miljø, regional udvikling og de specialiserede social- og undervisningstilbud.

Økonomi- og indenrigsministeriet koordinerer evalueringen, som ifølge planen skal være afsluttet om godt et år.

- Ved nytår kunne kommunalreformen fejre fem års fødselsdag, og derfor mener regeringen, at det er relevant at se på, om det var det rigtige snit, der blev lavet ved kommunalreformen i 2007, siger økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R).

Som eksempel nævner hun sundhedsområdet, hvor hun mener, at det er relevant at se på, om samarbejdet mellem sygehus, den praktiserende læge og kommunens plejesektor fungerer hensigtsmæssigt for borgeren.

- Evalueringen betyder ikke, at vi skal lave en ny kommunalreform. Men der kan være opgaver, hvor der er behov for en mere klar ansvarsfordeling mellem kommuner og regioner eller måske et bedre samarbejde mellem parterne, siger ministeren.

Fem udvalg

Evalueringen af kommunalreformen kommer til at foregå i fem udvalg. Dels et hovedudvalg forankret i Økonomi- og indenrigsministeriet, hvor også Finansministeriet, Skatteministeriet samt KL og Danske Regioner deltager.

Til de fire underudvalg, som skal analysere de fire udpegede områder, er de relevante fagministerier repræsenteret samt de samme parter, som er repræsenteret i hovedudvalget. De skal arbejde frem til oktober 2012, hvor de skal afrapportere til hovedudvalget.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Kommunalreform får et serviceeftersyn Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger