08.02.2012 kl. 10.55

Strøm på jernbanen til Esbjerg

Utilfredshed i Kolding over elektrificering af jernbanen, da der så ikke er råd til nødvendige motorvejsudbygninger

Regeringen og oppositionen på nær Enhedslisten har indgået en aftale om at elektrificere jernbanen mellem Lunderskov og Esbjerg senest i 2015 til en forventet pris på 1,2 milliarder kroner.

Det skaber glæde i Esbjerg, hvor borgmester Johnny Søtrup (V) i årevis har kæmpet for det. Men hans kollega i Kolding Kommune, Jørn Pedersen (V) er utilfreds.

Det nye forlig betyder f.eks., at der ikke er råd til at udbygge den fynske motorvej og motorvejsstrækningen mellem Fredericia Syd og Kolding.

Han mener, at man burde have ventet med at sætte strøm til jernbanen mellem Esbjerg og Lunderskov.

- Konsekvenserne bliver jo, at det kaos, der er, fortsætter. Og det kan selvfølgelig få en enorm betydning for vores mobilitet i Trekantsområdet. Og så hjælper det altså ikke ret meget, at man kan få bedre togforbindelser til Esbjerg, siger Koldings borgmester.

Regeringen offentliggjorde i november en analyse, der viser, at det vil være en klog investering at omdanne det danske jernbanenet fra at være dieseldrevet til udelukkende at bruge strøm.

Eltog har lavere drifts- og vedligeholdelsesomkostninger end de konventionelle dieseltog, samtidig med at de sikrer bedre driftstabilitet.

 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Strøm på jernbanen til Esbjerg Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger