08.02.2012 kl. 06.50

Borgmestre uenige om p-afgifter

S-borgmestre fra Københavns omegn ser forskelligt på statsministerens nej til ikke at hæve p-afgifter

S-borgmestre fra Københavns omegn undrer sig over statsminister Helle Thorning-Schmidts (S) pludselige tilbagetrækning af forslaget om at fjerne loftet over parkeringsafgifter.

- Det kan ikke være rimeligt, at vi selv skal have udgifter på betalingsringen, når vi oven i købet skal have flere biler til at lande i vores kommune, siger Hvidovres viceborgmester Niels Ulsing (S) til Ritzau.

Også Rødovres borgmester Erik Nielsen (S) er utilfreds med, at statsministeren trækker i land.

- Det begrænser os, når regeringen insisterer på, at man vil have den her betalingsring. Nu har vi et værktøj mindre at regulere ud fra uden for København, hvor trængslen jo i virkeligheden er, siger Erik Nielsen.

Herlevs borgmester Thomas Gyldal Pedersen mener til gengæld, at det er fornuftigt af statsministeren at trække forslaget tilbage.

- Hvis regeringen påfører mine borgere et konkret problem, så må regeringen også løse det. Og det skal ikke gøres ved at bede mig om at hive penge op af folks lommer, siger borgmesteren til Ritzau.

Fredag holdes en høring om betalingsringen på Christiansborg, hvor Hvidovre og Rødovre Kommune vil have svar på, hvad de skal gøre for at sikre sig mod de mange biler ved S-tog-stationerne.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Borgmestre uenige om p-afgifter Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger