06.02.2012 kl. 09.26

Ingeniører er parate til at flytte

Unge ingeniører flytter gerne til en anden landsdel for at få et job

Nyuddannede ingeniører tøver ikke med at flytte til en anden landsdel for at få arbejde.

Det viser en undersøgelse, som Ingeniørforeningen har gennemført blandt sine medlemmer.

72 procent af ingeniørerne, der blev færdige i 2011, er parate til at slå sig ned i en anden del af Danmark. Det gælder kun for 68 procent af dem, der blev færdig i 2010, og tallet for årgang 2009 og 2008 er henholdsvis 64 procent og 60 procent.

Den markante forskel på villigheden til at flytte tilskrives, at der er blevet længere mellem jobbene på grund af krisen. Men ifølge formanden for Ingeniørforeningens arbejdsmarkedsudvalg Morten Thiessen, kan det ikke alene forklares med den økonomiske krise og udsigt til arbejdsløshed.

- Lidt effekt har krisen nok, men det er mere et spørgsmål om, at med de gode lønninger, vi får, så bliver man mere sat, og så er det svært at flytte, siger han til fagbladet Ingeniøren.

Medlemsundersøgelsen kommer i kølvandet på en undersøgelse, som TV Syd netop har foretaget blandt 151 studerende ved Ingeniørhøjskolen i København. Den viser et helt andet billede, nemlig at studerende foretrækker at gå på dagpenge fremfor at få et lønnet arbejde uden for hovedstaden.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Ingeniører er parate til at flytte Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger