03.02.2012 kl. 10.50

Regeringen uenig med Baykal

To ministre undsiger nu borgmester i sag om Amagerforbrændingens udvidelse
tekst Mads Anker

Borgerrepræsentationen i København valgte sidste uge at stoppe finansieringen til det storstilede projekt om en udvidelse af Amagerforbrændigen for i stedet at satse på at genbruge affald.

Teknik- og miljøborgmester Ayfer Baykal (SF) brugte regeringens politik som begrundelse for at droppe projektet.

- .... ikke i en situation, hvor der samtidig kommer meget klare tilkendegivelser fra både EU og regeringen om, at affald i stigende grad skal ses som en ressource, hvorfor vi skal genanvende mest muligt, skrev borgmesteren i en kronik ifølge dr.dk.

Den argumentation møder ikke megen forståelse i regeringen, hvor miljøminister Ida Auken (SF) og finansminister Bjarne Corydon (S) har skrevet et brev til virksomheden Vølund, der skulle have bygget dele af det store forbrændingsanlæg til 4 milliarder.

- Det er imidlertid efter vores opfattelse ikke korrekt, hvis Københavns Kommune henviser til tilkendegivelser fra regeringen som selvstændig årsag til deres beslutning, står der i brevet.

Det får dog ikke Ayfer Baykal til at ryste på hånden.

- Selvfølgelig betyder det noget, men det er jo ikke derfor, jeg har den holdning. Jeg har den holdning, fordi jeg ikke mener, at affaldsforbrænding er den eneste måde, vi skal afskaffe vores affald på, forklarer hun.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Regeringen uenig med Baykal Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger