26.09.2011 kl. 11.11

Chefer vil digitalisere med tvang

It-cheferne mener ikke, at kommunerne kan nå målene for digital selvbetjening. Flere af dem foreslår mere tvang

Kommunerne kan ikke nå målene for den fælleskommunale digitaliseringsstrategi inden deadline i 2015.

Det mener 53 procent af de kommunale it-chefer ifølge en ny rundspørge foretaget af Danske Kommuner. Kun 36 procent er optimister i forhold til at nå målene, viser rundspørgen.

Danske Kommuner har også bedt it-cheferne om at vurdere, hvad der skal til for at gennemføre digitaliseringen, og en stor del peger på mere pisk og tvang. En af dem er Henrik Brix fra Favrskov Kommune.

- Flere fælleskommunale tiltag, som indregnes i økonomiaftalen, så KOMBIT og KL ikke skal gå tiggergang i kommunerne for at hente tilslutning. Et eksempel på det er www.borger.dk, som kommunerne betaler til, uanset om de vil eller ej, skriver han i sit svar.

Politikere tør ikke

Et af de helt centrale punkter i digitaliseringsstrategien er, at borgerne skal flyttes over på digitale selvbetjeningsløsninger. I dag er det kun to procent af alle borgernes henvendelser, der foregår via digitale selvbetjeningsløsninger. Målet er, at det tal skal op på 50 procent inden 2015.

For at lære at cykle på to hjul skal man på et eller andet tidspunkt fjerne støttehjulene, og flere it -chefer peger på, at man bør tvinge borgerne over på de digitale kanaler ved at lukke de analoge kanaler. Som en af dem udtrykker det i undersøgelsen:

- Kommunerne skal nok have hjælp fra staten i form af lovforslag, der gør det muligt at lukke for alternative kanaler, for eksempel personlige henvendelser, telefonhenvendelser og lignende, så borgerne tvinges over på de digitale løsninger. Det er svært for en lokal politiker at træffe dette valg på grund af nærheden til vælgerne.

Læs meget mere om kommunal digitalisering i nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 25, der udkommer i denne uge.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Chefer vil digitalisere med tvang Felter med * skal udfyldes
 
Af: Morten
Privat
Den 27.09.2011 kl. 12:58

Cykle?

svar på: Chefer vil digitalisere med tvang

Jamen jeg er ikke interesseret i at lære cykle. Jeg vil meget hellere spadsere eller tage bussen.

Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger