13.09.2011 kl. 07.55

Stop mobning af børn på nettet

Red Barnet opfordrer kommunerne til at gøre børns trivsel på nettet til et fælles indsatsområde

Red Barnet og Det Kriminalpræventive Råd opfordrer landets kommuner til at gå forrest i kampen for at sikre børn og unge et trygt liv på internet og mobil.

Det sker samtidig med, at de to organisationer lancerer et nyt undervisningssite www.sikkerchat.dk, der henvender sig til lærere, SSP-medarbejdere og forældre.

Programkoordinator i Red Barnet, John K. Lange, siger, at det virker, når kommunerne går offensivt ind i kampen mod mobning og for børns trivsel. Derfor håber han, at kommunerne vil gøre det til et indsatsområde i klubber og på skoler.

- Vi har gode erfaringer med, at kommunerne tager initiativ til at sætte fokus på et tema som f.eks. børns trivsel og kampen mod mobning rundt omkring på skoler og i klubber. Et fælles kommunalt fokus øger simpelthen effekten af arbejdet, siger han.

En grundviden på området

Red Barnet og Det Kriminalpræventive Råd skriver i en fælles pressemeddelelse, at de allerede har fået positive tilkendegivelser fra kommuner, som ønsker at sætte ind mod digital mobning.

De oplever blandt andet mobning som et problem og ønsker at få grundviden på området og redskaber til brug i arbejdet med børn og unge.

den nye hjemmeside kan lærerne finde helt nyt materiale, blandt andet video, interaktive dilemmaer, billeder, cases og interview med børn og voksne, som de kan bruge i undervisningen.,

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Stop mobning af børn på nettet Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger