09.09.2011 kl. 09.36

Organiseret bedrageri i boligområde

Kolding Kommune mistænker beboerne i Skovparken for at systematisk snyd med offentlige tilskud

Beboerne i boligområdet Skovparken i Kolding er glade for at flytte. Kolding Kommune har bemærket, at beboerne ofte flytter folkeregisteradresse og at det typisk er de samme lejligheder, de flytter imellem.

Flyttemønstret har ført til en mistanke om organiseret socialt bedrageri. Ofte flytter beboerne umiddelbart efter deres 18 års fødselsdag og er dermed berettigede til udeboende SU. Men kommunen mistænker også fup med børnebidrag, kontanthjælp og sygedagpenge.

- Meget tyder på, at det ikke bare er enkeltpersoner, som står bag det, men at det er organiseret, siger socialudvalgsformand Tina R. Nørgaard (K) til JydskeVestkysten.

- De flyttemønstre, vi ser, er så opsigtsvækkende, at jeg mener, vi skal kulegrave området. Det er fuldstændig uacceptabelt, hvis der foregår organiseret bedrageri, fastslår hun.

Kommunen er kommet på sporet af det mulige sociale bedrageri via tips og tidligere sager.

- Udtrækket og sammenkøringen af de adresser, jeg har kigget på, giver anledning til meget stor undren, og jeg mener, der er grund til en nærmere undersøgelse, siger Marianne Lyngholm Pedersen fra Kolding Kommunes kontrolgruppe.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Organiseret bedrageri i boligområde Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger