09.09.2011 kl. 06.03

Nej til tvungen digitalisering

Et flertal af danskerne tager afstand fra digitalisering med tvang. Ingen bliver ladt i stikken, lyder det fra KL

Mere og mere af kommunikation mellem kommuner og borgere foregår via nettet, og målsætningen er fuld digitalisering inden for få år.

Men myndighederne skal ikke tvinge borgerne til at droppe de gammeldags breve, mener et flertal af danskerne ifølge en meningsmåling foretaget af ÆldreSagen. 70 procent af de adspurgte siger, at der også i fremtiden skal være frit valg mellem digitale og traditionelle løsninger.

- Politikerne har truffet beslutningerne om digitalisering hen over hovedet på store dele befolkningen. Der er en stor gruppe borgere, der ikke er i stand til at blive digitale, og dem er danskerne heldigvis opmærksomme på. Nu må vi se, om politikerne får øjnene op for virkeligheden, siger souschef Jens Højgaard fra ÆldreSagen.

Vil ikke lide nød

Hos KL mener Jakob Harder, der er leder af centret for borgerbetjening og it-politik, dog ikke, at flertallets holdning er i strid med målsætningen om fuld digitalisering i 2014.

- Flere officielle målinger viser, at borgerne er parate til digital kommunikation med det offentlige. Jeg formoder, at flertallet i denne undersøgelse svarer som de gør, fordi de vil beskytte ældre borgere og andre, der ikke er vant til at bruge computere, siger han.

- Men disse borgere vil ikke komme til at lide nød, når digitaliseringen er gennemført. Vi skal tage os ordentligt af den gruppe, og det bliver jo ikke sådan, at man ikke kan få udbetalt sin pension, fordi man ikke har en computer, understreger Jakob Harder.

Ifølge ÆldreSagen har næsten halvdelen af danskerne mellem 65 og 89 år aldrig været på internettet. Det drejer sig om cirka 400.000 borgere.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Nej til tvungen digitalisering Felter med * skal udfyldes
 
Af: Niels Sauer
Den 09.09.2011 kl. 11:35

Hvad betyder det?

svar på: Nej til tvungen digitalisering

Hvad i alverden betyder det, når Jakob Harder bedyrer, at 'vi vil tage os ordentligt af den gruppe' der ikke magter digitaliseringen? Det vil jo formentlig mere end æde hele rationaliseirngsgevinsten?

Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger