07.09.2011 kl. 08.07

Færre selvejende institutioner

Analyse viser, at private og selvejende taber terræn på velfærdsområdet i forhold til opgaveløsningen  

Selvejende institutioner mister markedsandele i forhold til det offentlige, når det gælder velfærdsopgaver.

Ifølge en undersøgelse fra Dansk Erhverv er den offentlige markedsandel af velfærdsopgaverne steget fra 80 procent i 2001 til 86 procent i 2008.

I seks ud af ti brancher er det offentliges andel ifølge analysen steget. Det gælder plejehjem, børnepasning, fritids- og ungdomsklubber, dagcentre, revalidering og døgninstitutioner.

I tre brancher har det offentlige mistet markedsandel. Det gælder specialskoler, andre institutionsophold og hjemmehjælp.

Stærkt bekymrende

Socialminister Benedikte Kiær (K) finder det stærkt bekymrende, at det går tilbage med antallet af selvejende institutioner.

- Danmark er netop kendt for at have engagerede borgere og forældre, som går op i deres børn og er parate til at oprette selvejende institutioner, siger hun til Ritzau.

Hun fremhæver, at regeringen i foråret indgik en aftale med Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Kristendemokraterne, som skal gøre det lettere at oprette og drive selvejende institutioner.

- Men det er klart, at når jeg ser denne opgørelse, så bliver vi nødt til at have en snak om, hvorvidt der er yderligere barrierer for selvejende institutioner, som vi skal have fjernet, siger socialministeren.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Færre selvejende institutioner Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger