31.10.2011 kl. 06.03

Konkurs trods kommunalt tilskud

Greve Kommune står til at miste mange millioner, efter et entreprenørfirma er gået konkurs

I sidste uge gav Greve Kommune byggefirmaet Brødrene A. & B. Andersen et forskud på 20 millioner kroner for at redde det fra konkurs. Men pengene rakte ikke, og firmaet er nu gået rabundus.

Dermed står Greve Kommune til at miste pengene, som var en særlig forudbetaling for byggeriet af et nyt plejecenter. Det menes, at kommunen har over 80 millioner kroner ude at svømme.

Uvildig undersøgelse

Venstres gruppeformand, René Milo, der på forhånd advarede mod den risikable betaling, vil nu kræve en uvildig undersøgelse af sagen.

- Vi har at gøre med store konsekvenser, så sagen skal belyses på en seriøs måde. Vi kender ikke det nøjagtige tabsbeløb, men vi ved, det drejer sig om millioner, siger han til Dagbladet Roskilde.

Borgmester: Ingen sag

Borgmester Hans Barlach (K) påpeger, at byggefirmaet har stillet en garanti i et andet selskab, men om det kan redde kommunen for tab, vides endnu ikke. Borgmesteren forventer ikke, at sagen får politiske konsekvenser.

- Et enigt byråd har stemt for såvel Brødrene Andersen som for projektet, så jeg kan ikke forestille mig, at der bliver nogen former for sag ud af det her. Nu gælder det om at sikre borgernes penge, siger Hans Barlach til lokalavisen.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Konkurs trods kommunalt tilskud Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger