27.10.2011 kl. 15.02

Ringen lader vente på sig

Vi arbejder på sagen, lød svaret fra transportministeren, da han torsdag var kaldt i samråd om betalingsringen

- Vi vil arbejde videre med placeringen af betalingsringen, og om kort tid fremsætte et lovforslag. 

Sådan lød et af de få helt håndgribelige svar, som transportminister Henrik Dam Kristensen (S) gav, da han og skatteminister Thor Möger Pedersen (SF) torsdag formiddag var kaldt i samråd i Folketingets Transportudvalg. 

Oppositionen krævede svar på, hvor den kommende betalingsring skal ligge, hvem den kommer til at påvirke og hvad den vil koste.  

- Jeg tror, der er rigtig mange, der er meget forventningsfulde. De vil få svar. Vi er i fuld gang. Men jeg må altså bede udvalget have en anelse tålmodighed, lød det fra transportministeren.  

Det ønske ville Liberal Alliances trafikordfører Leif Mikkelsen hellere end gerne efterkomme. 

- Vi giver gerne regeringen mere tid. Jeg foreslår en hel valgperiode eller to, sagde han til stor moro.  

Sund fornuft

Sådan kommer det nu nok ikke til at gå. Transportministeren forklarede, at hans folk arbejder på højtryk på den konkrete model, og at man inden betalingsringen bliver fremsat som lovforslag, vil sende det i høring blandt kommunerne i hovedstadsområdet og andre relevante parter - for at lade ”den sunde fornuft råde”.  

- Det er vi glade for, for det betyder vel, at forslaget bliver droppet helt, lød det fra Venstres trafikordfører Kristian Pihl Lorentzen.

De borgerlige ville også gerne vide, om der er udsigt til, at klippekort og månedskort bliver henholdsvis 25 og 40 procent billigere, sådan som SF lovede under valgkampen. Men om det bliver til noget, står fortsat hen i det uvisse.

- Jeg kan ikke svare på, hvor meget det bliver billigere at bruge offentlig transport, sagde Henrik Dam Kristensen.

Venstre fortsætter kampen

Dermed gør regeringen sig skyldig i løftebrud, mener oppositionen.

- Det er jo et løftebrud mod bedre vidende. Der er jo ikke noget, man ikke har vidst på forhånd her. Økonomien var kendt før valget, sagde Martin Geertsen (V) til Danske Kommuner efter samrådet.

- Vi går stadig rundt i uvidenhed om hvad det konkrete forslag går ud på. Bortset fra provenuet er alt i spil. Det gælder både beliggenheden, hvem der bliver ramt og hvad det kommer til at koste at passere betalingsringen, fastslog Geertsen, der lover at holde sit valgløfte.

- Det står klart, at ringen kommer. Og det står lige så klart, at vi vil bekæmpe den.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Ringen lader vente på sig Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger