19.10.2011 kl. 14.02

Skilte skal få brandmænd frem

Et skilt på taget af privatbilen skal sikre, at deltidsbrandmænd kommer hurtigere frem i trafikken
tekst Mads Anker

Det kan være svært for deltidsbrandmænd at komme frem i tide, når de ikke må køre med udrykning til stationen i deres privatbil.

Derfor har Falckstationen i Ringe i Faaborg-Midtfyn Kommune siden i tirsdags udstyret 28 deltidsbrandmænd med et skilt til deres private biler, oplyser Fyens Stiftstidende.

Det skal tydeligt signalere, at der kommer en brandmand, der har travlt med at komme frem. I første omgang er det dog kun som forsøg.

Har en effekt

Skiltet er allerede blevet godt modtaget fra første dag, oplyser stationsleder Per Bergholdt. Han oplevede selv skiltets effekt, da en bilist holdt tilbage for ham i en rundkørsel.

- Jeg havde øjenkontakt med ham, og så, at han gav plads til mig, da han opdagede skiltet på taget, siger den midtfynske brandmand.

Per Bergholdt har selv været med til at udvikle skiltet. Han er alligevel blevet overrasket over, hvor effektivt det er.

- Vi skal jo overholde færdselsreglerne som alle andre, og derfor er det kanon, hvis folk hjælper os i trafikken, fortæller Per Bergholdt.

Brandbilerne skal rykke ud senest fem minutter efter, at der er slået alarm. Før det skal deltidsbrandmændene nå frem til stationen i deres private biler.

 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Skilte skal få brandmænd frem Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger