20.10.2011 kl. 07.36

Kommunale aktier daler

Siden årsskiftet har kommunerne mistet 647 millioner kroner på aktiemarkedet, viser en beregning

Det offentlige Danmarks aktier bliver mindre og mindre værd. En analyse foretaget af Ugebrevet A4 på baggrund af oplysninger fra Nationalbanken viser, at den offentlige sektor har tabt godt halvanden milliard kroner på aktiemarkedet alene i 2011.

For kommunernes vedkommende er andelen 647 millioner kroner. Tabet får flere politikere til at stille spørgsmålstegn ved, om kommunerne overhovedet bør spekulere i aktier.

- Helt generelt mener jeg ikke, at skattekronerne skal gå til aktiespekulation. Det er ikke kommunernes opgave at være aktieinvestorer. De burde fokusere på den borgernære service, siger finansordfører Jonas Dahl fra SF til ugebrevet.

MØD DANSKE KOMMUNER PÅ FACEBOOK

Hans finansordførerkolleger fra Venstre og Socialdemokraterne er enige, men blandt partiernes kommunalordførere er der ikke stemning for at begrænse kommunernes ret til at råde over deres egne penge.

- Men kommunerne skal altid have respekt for, at det er borgernes penge, de forvalter, og det skal afspejle sig i deres investeringer, siger Venstres kommunalordfører, Jacob Jensen.

- Vores holdning er, at vi ikke vil gå ind og detailregulere og forbyde kommunerne at investere i aktier. Men når det er sagt, så mener jeg også, at kommunernes hovedfokus skal være på at servicere borgerne og sikre dem gode forhold, lyder det fra SF’s kommunalpolitiske ordfører, Lisbeth Bech Poulsen.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Kommunale aktier daler Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger